I løpet av MER-konferansen får du mulighet til å velge mellom mange ulike seminarer!
Du kan melde deg på ett seminar i hver seminarbolk.
I Acta og Normisjon har vi tre hovedfokus i arbeidet vårt; fellesskap, barn og unge og misjon.
Viktig informasjon om seminarer
Seminarer og leirstedsnettverk:
Kartbeskrivelse HER
- Starter kl. 13.00
- Følgende seminar seminarer foregår i IMI-kirken: Kapellet: «Evangelisk, mangfoldig og misjonal» m/Nils Terje Lunde m.fl. Klasserom: «Å komme til seg selv» m/Jostein Ørum
- Alle andre seminar foregår på KF-skolen
- Husk å beregne god tid til å gå til KF-skolen
Kartbeskrivelse HER
SEMINARBOLK 1
Lørdag kl. 13:00–14:30
Hvorfor Thailand?
La deg inspirere av historien om Normisjon sin vandring til smilets land.
La deg inspirere av historien om Normisjon sin vandring til smilets land.
Dette er seminaret for deg som ønsker å bli bedre kjent med vårt ferskeste misjonsland – Thailand. Du vil møte tre sentrale ledere fra arbeidet. Disse tre vil fra ulike vinklinger fortelle historier om en kirke i sterk vekst, men som fortsatt bare teller 0,7% av befolkningen. De vil også sette ord på hvorfor de mener at Thailand trenger Normisjon og Normisjon trenger Thailand. Seminaret vil utfordre vår misjonsforståelse og samtidig inspirere til et økt samarbeid mellom menigheter i Norge og internasjonal misjon.
Thanon Chanchitsopon: Thanon er hovedpastor i Nexus Christian Church. Nexus har sin base i Bangkok, men har i løpet av de siste drøye 10 årene plantet 50 menigheter over hele landet. Thanon er en ydmyk leder med en viktig stemme. Hans forkynnelse høres ukentlig av titusener via sosiale medier, og han er en ledende skikkelse for den samlede kirke i Thailand.
|
Live Fossen Gundersen: Live jobber som misjonær i Thailand gjennom Thailand Christian Network (TCN). Der har hun blant annet ansvar for Agenda1 læringsfellesskap. Gjennom Agenda 1 er hun også involvert i ledertrening i en rekke andre land. Live har bakgrunn som forsamlingsleder i Norkirken Tromsø og har en bred erfaring fra organisasjonen.
|
Å være brobygger for tro blant barn og unge fra migrantfamilier
Norge har blitt et multikulturelt land og realiteten er at en stor prosentandel av innvandrerne som kommer har allerede en kristen tro. Men hvordan kan disse familiene gi troen videre til sine barn som vokser opp i en ny kultur med andre verdier og ulike måter å uttrykke den kristne troen på? Og hvordan kan vi som kristne være brobyggere som inviterer til arenaer hvor disse barna får hjelp til å bevare troen de har fått hjemmefra? Deler av dette seminaret vil foregå på engelsk.
Paul Atina Omayo er oppvokst i Kenya og kom til Norge i 2009. Ved siden av å være pastor i Oslo International Family Church, jobber Paul til daglig i Acta Øst og har gjennom flere år vært sentral i utviklingen av Mangfold-prosjektet. Paul er en inspirerende formidler med et brennende engasjement for at barn og ungdom av kristne innvandrere skal bli kjent med Jesus.
|
Santiago Valdez er utdannet psykolog og teolog, og har gjennom mange år jobbet som innvandrer pastor i Norkirken Vennesla ved siden av å jobbe med integrering av innvandrere for stiftelsen Mulighetenes hus. Nå er han også prosjektleder for Mangfold-prosjektet i Acta Agder. Santiago kommer fra Ecuador og flyttet til Norge i 2008, er gift og har to ungdommer på 16 og 19 år.
|
Hva skal vi egentlig tenke om kjønn og kjønnsidentitet i vår tid?
I dagens samfunn hører vi ofte om kjønns- og seksualitetsmangfold, det snakkes om «å være født i feil kropp», og det diskuteres hvem som skal få kjønnskorrigerende behandling. Hva betyr det for vårt forhold til kroppen vår at vi er skapt i Guds bilde? Hvordan kan vi møte barn og ungdommer på en god måte som strever med ubehag knyttet til eget kjønn? Og hvordan kan det kristne fellesskapet være til hjelp? I dette seminaret tar vi oss god tid til dialog og samtale rundt det som er et svært utfordrende tema i vår tid.
Alexis Lundh er leder av Heltfri i Tro & Medier og har mye erfaring med å undervise og samtale med mennesker om kjønn, identitet og seksualitet. Alexis har også vært sentral i utviklingen av videoserien «Identitet og seksualitet», en videoserie som Normisjon og Acta har utviklet i samarbeid med flere andre organisasjoner, og som vil bli presentert i dette seminaret
|
Noah Tobiassen startet selv på hormonbehandling, men valgte å avslutte behandlingen underveis. Noah vil dele sine egne erfaringer, kunnskap og refleksjoner rundt hva som er viktig for å hjelpe mennesker som strever med kjønnsdysfori. Noah studerer til daglig teologi og ledelse på Høyskolen for ledelse og teologi.
|
Evangelisk, mangfoldig og misjonal
et seminar om kirkelig selvforståelse
et seminar om kirkelig selvforståelse
Gjennom de siste årene har det skjedd en gradvis forskyvning av tyngdepunktet i Normisjon fra tradisjonelt foreningsarbeid til menighetsarbeid. Samtidig har det også skjedd grunnleggende endringer i hvordan folk forholder seg til tro i det norske samfunnet. Disse utviklingstrekkene utfordrer oss i Normsjon til å tenke igjennom vår forståelse av hva det vil si å være kirke i Norge i dag. I januar 2023 ble det oppnevnt et utvalg som skulle utrede dette spørsmålet på vegne av Normisjon. I dette seminaret får du bli bedre kjent med utvalgets arbeid som løfter frem en kirkelige selvforståelse som er evangelisk, mangfoldig og misjonal.
Nils Terje Lunde har ledet utvalget som har arbeidet med å utrede Normisjons kirkelige selvforståelse. Til daglig er han er nestleder i Tros- og livssynskorpset, har en doktorgrad i systematisk teologi, og underviser på NLA. Han er også styreleder i Høybråten Normisjon og har vært involvert i Normisjon i mange år.
|
Å komme til seg selv
et seminar om stillhet og hvile
et seminar om stillhet og hvile
Ja, vi skal stå på. Ja, vi skal bruke evnene våre. Ja, vi skal gjøre så godt vi kan. Men uten hvilen og stillheten innimellom står vi i fare for å miste oss selv langs veien. Det er i hvilen vi kan komme til oss selv. Og først da kan vi være noe for andre.
Jostein Ørum er en populær forfatter og har blant annet skrevet boken Skjør stillhet hvor han tar leseren med på en reise for å vinne tilbake den tapte stillheten. Til daglig er han pastor i Randesund Frikirke og teologisk rådgiver på Frikirkens hovedkontor. Jostein har tidligere vært både lærer på bibelskolen i Grimstad og prest i Storsalen Menighet.
|
FEM toneangivende personer
Har Paulus sin beskrivelse av 5 utrustninger i Efeserne 4 noe å si til oss i dag? Hva kan skje hvis vi alle blir trygge i vår utrustning? For ikke å snakke om: Hvis et fellesskap finner rom til alle 5? Og kan disse utrustningene ha relevans utenfor kirka? Møt forfatterne av boken «Fem toneangivende personer», som ble gitt ut våren 2023.
Er Bibelen vi har i dag troverdig?
Er Bibelen troverdig sett fra en historisk synsvinkel? Inneholder den de riktige bøkene, og kan vi egentlig være sikre på at innholdet ikke har blitt endret over tid? I dette seminaret får du et innblikk i hvordan vi med hjelp av arkelologiske funn og historiske forskningsmetoder frimodig kan stole på at Bibelen er troverdig.
Lars Olav Gjøra er en kunnskapsrik og inspirerende bibellærer. Med sine mastergrader i både NT og GT har han en imponerende god oversikt over Bibelens innhold, samtidig som han er opptatt av å formidle hvordan bibelens budskap kan prege livene våre. Lars Olav er til daglig leder for linjen Bare Bibel på Gå Ut Senteret, men er kanskje best kjent for å være mannen bak podkasten og nettsiden Bibelnerden.
|
Nettverksamling: Leirstedene – «Erfaringsdeling»
Er du engasjert i et leirsted, som frivillig eller lønnet medarbeider? Sitter du i et styre eller har ansvaret for et leirsted på én eller annen måte? På nettverkssamling treffes vi på tvers av regioner og leirsteder for å lytte til hverandre og sammen løfte frem spennende muligheter og felles utfordringene knyttet til det å drive leirsted i Normisjon.
På denne samlingen har vi et spesielt fokus på å bli bedre kjent med hverandre og gi rom til å dele erfaringer. Hva har fungert godt hos dere? Har dere tatt grep rundt arrangementer eller bygg som har overføringsverdi til andre? Hvordan jobber dere for at leirstedet skal bli en enda større ressurs i Normisjon?
På denne samlingen har vi et spesielt fokus på å bli bedre kjent med hverandre og gi rom til å dele erfaringer. Hva har fungert godt hos dere? Har dere tatt grep rundt arrangementer eller bygg som har overføringsverdi til andre? Hvordan jobber dere for at leirstedet skal bli en enda større ressurs i Normisjon?
SEMINARBOLK 2
Søndag 09:30–10:30
Det er faktisk mulig
et seminar om menighetsplanting
et seminar om menighetsplanting
Når Jesus gav misjonsbefalingen til disiplene sine, endte de opp med å plante små og store Jesusfellesskap dit de dro. Når Hans Nilsen Hauge fulgte sitt kall, ble en rekke av små og store fellesskap plantet. I kirken og i vår egen historie har planting av nye fellesskap vært ett av kjennetegnene på vital misjon. Hvorfor og hvordan kan vi gjøre det samme i dag?
Å lede gjennom styrearbeid
Hvilke muligheter gir det å sitte i et styre når det kommer til å dele evangeliet med andre? Og hva skal egentlig til for å sette alle de gode idéene ut i livet? Dette seminaret passer spesielt godt for deg som sitter i et Actastyre eller styret for et lokalt ungdomsarbeid. Her vil du både få innspill på hvilke muligheter som ligger i det å drive med kristent arbeid, og nyttige innspill i møte med de praktiske sidene ved styrearbeid.
Iren Gilde har en unik evne til å hjelpe folk med å se det store i det de selv er en del av, og å lete etter muligheter for å dele evangeliet der man er. Etter mange års erfaring fra å drive ungdomsarbeid i Åfjorden i Trøndelag, har Iren svært god kjennskap til ulike utfordringer som en møter på når en driver med kristent ungdomsarbeid. Til daglig er Iren Actaleder i Trøndelag.
|
Dit ingen har gått før
Hvordan er det å gå dit ingen har gått før? Forholde seg til risiko? Og hvordan er det å sende? Hør historier om blodfeider, sykdom, håp og prosjekter. I dette seminaret får du møte Normisjons utsendinger til Sentral-Asia, og høre erfaringer fra Norkirken Hald som har fulgt disse utsendingene tett. Her vil det gis livsviktige tips til deg som sender og til deg som vil gå! «Noen er sendt for å høste, vi er sendt for å rydde stein,» sier utsendingene om sin egen tjeneste.
Sprengkraft
Hvordan gå fra å være en menighet med tydelig indremisjonsprofil til å bli en stor aktør innen internasjonal misjon? På dette seminaret viser vi den første episoden av videoserien Sprengkrafts sin andre sesong, hvor vi får bli kjent med historien til flere av de menneskene som IMI-kirken har fått gå tett sammen med andre steder i verden. Etter visningen blir det en panelsamtale med ulike personer fra IMI-kirken som tar oss med inn i hvordan denne utviklingen skjedde, hva de har fått være med på gjennom det internasjonale arbeidet, og hvordan dette har påvirket menigheten hjemme i Norge.
Kan jeg virkelig gjøre en forskjell?
Hvordan kan vi lykkes med å skape misjonsengasjement og giverglede? Det handler om å bruke sine talenter og de ressursene vi har rundt oss. Sammen har vi et kreativt verksted. Målet er å oppdage våre egne muligheter og utvikle ideer til hva du og jeg kan gjøre der vi er nå.
Preach Club – nye predikanter?
Hvordan kan vi utruste nye forkynnere i felleskapene våre? IMI-kirken har det siste året eksperimentert med Preach Clubs for nye forkynnere. Egil Elling Ellingsen og andre fra menigheten forteller og deler erfaringer. Daglig leder i Acta - barn og unge i Normisjon, Runar Liodden, responderer og deler egne erfaringer.
Gudsrike-økonomi
Kan det stemme at man blir glad av å gi? Forutsetter det å være en «glad giver» at man har mye penger? Hva er i så fall bibelens gode nyheter om givertjeneste i 2023?
Nettverksamling: Leirstedene – «Økonomi og markedsføring»
Er du engasjert i et leirsted, som frivillig eller lønnet medarbeider? Sitter du i et styre eller har ansvaret for et leirsted på én eller annen måte? På nettverkssamling treffes vi på tvers av regioner og leirsteder for å lytte til hverandre og sammen løfte frem spennende muligheter og felles utfordringene knyttet til det å drive leirsted i Normisjon.
Økonomi og markedsføring er felles utfordringer. I denne samlingen setter vi et spesielt fokus på markedsføring og økonomi. Finnes det steder å søke om midler til gode prosjekter? Har noen lyktes med å få tak i gode kunder via strategisk markedsarbeid?
Økonomi og markedsføring er felles utfordringer. I denne samlingen setter vi et spesielt fokus på markedsføring og økonomi. Finnes det steder å søke om midler til gode prosjekter? Har noen lyktes med å få tak i gode kunder via strategisk markedsarbeid?
Nettverkssamlinger
Under middag lørdag
Nettverksamling: Skoler
Er du ansatt på en av Normisjon sine skoler, enten det er en grunnskole, videregående, folkehøyskole, bibelskole eller høyskole? Da er du velkommen til å delta på denne skolesamlingen. Her ønsker vi å knytte kontakter mellom ansatte på ulike skoler, både fra samme type skoler og på tvers av skoleslag, slik at vi kan begynne å utveksle erfaringer og ideer, undervisningsopplegg og kanskje også oppdage hvordan vi kan være ressurser for hverandre.
Nettverksamlingen ledes av Marit Elisabeth Berling, skoleutvikler i Normisjon, og Fredrik Tanke Arstad, markeds- og innsamlingsrådgiver
Nettverksamlingen ledes av Marit Elisabeth Berling, skoleutvikler i Normisjon, og Fredrik Tanke Arstad, markeds- og innsamlingsrådgiver
Nettverksamling: Musikk
Denne samlingen er for alle dere som har en lederrolle/nøkkelrolle i tjenesten med sang og musikk i Normisjons menigheter, forsamlinger og foreninger. Både ansatte og frivillige ledere innenfor musikk-feltet er velkomne. Vi ønsker å gi mulighet til å knytte kontakter, dele erfaringer, utfordringer, gode ideer m.m. Kanskje blir det tid til å dele konkrete sang-tips også. Vi kommer til å bruke tid sammen i bønn for hverandre og tjenesten vi står i.
Nettverkssamlingen ledes av Hildegunn Garnes Reigstad, artist og lovsangspastor i Norkirken Grimstad.
Nettverkssamlingen ledes av Hildegunn Garnes Reigstad, artist og lovsangspastor i Norkirken Grimstad.
Nettverksamling: Menighetsplanting
Denne samlingen er for deg som ønsker å starte opp en menighetsplantning, allerede er involvert i en eller som er nysgjerrig på menighetsplanting. Vi møtes for å dele erfaringer, både det som er utfordrende og det vi lykkes med.
Nettverksamlingen ledes av Vegard Tennebø, leder for Normisjons Misjon i Norge-team.
Nettverksamlingen ledes av Vegard Tennebø, leder for Normisjons Misjon i Norge-team.